Menu

Elektrische Voertuigen steeds populairder voor vakantie

16-07-2024

Easy Caravanning is verheugd om de resultaten van het recente onderzoek van Elektrische Autovakanties te delen. ElektrischeAutovakanties.nl is een van de grootste online platforms op het gebied van informatie over op vakantie gaan met de elektrische auto. Uit een nieuw onderzoek onder 965 Nederlandse en Belgische elektrische autorijders blijkt dat EV-rijders met steeds meer vertrouwen op vakantie gaan! Goed nieuws!

In de zomer van 2024 rijden er in Nederland en België meer dan een half miljoen volledig elektrische auto’s rond. Bijna 95% van deze EV-rijders kiest ervoor om ook met hun elektrische auto op vakantie te gaan. De bevindingen van het onderzoek benadrukken de groeiende populariteit en acceptatie van elektrische voertuigen als betrouwbare en duurzame optie voor langeafstandsreizen. Met de verbeterde infrastructuur voor het laden van EV’s en de toenemende beschikbaarheid van informatie en middelen, voelen vakantiegangers zich beter uitgerust om met hun elektrische voertuigen op pad te gaan.

Frankrijk behoudt zijn status als het favoriete vakantieland voor EV-rijders, dankzij de indrukwekkende verbetering van zijn laadinfrastructuur. Dit jaar beoordelen respondenten Frankrijk met een score van 4,17 op een schaal van 1 tot 5, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het vorige jaar. Dit komt waarschijnlijk omdat Frankrijk zijn netwerk van laadpunten enorm heeft uitgebreid naar ongeveer 127,000 openbare punten.

Met de Tesla Op Vakantie

Voor 95% van de EV-rijders speelt de aanwezigheid van laadpalen bij accommodaties een cruciale rol in hun keuze van verblijf. Dit onderstreept hoe belangrijk een goede laadinfrastructuur is bij hotels, campings en andere vakantieverblijven.

Een groeiend aantal EV-rijders gaat kamperen met caravans en vouwwagens, waaronder met de TakeOff van Easy Caravanning. Bij Easy Caravanning erkennen we het belang van deze ontwikkeling en blijven we ons inzetten om oplossingen te bieden die het kamperen met EV’s nog eenvoudiger en aangenamer maken.

Onze innovatieve cross-over oplossingen zijn ontworpen met het oog op gemak en comfort, zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw vakantie, waar je elektrische voertuig je ook brengt.

We wensen iedereen die deze zomer met zijn of haar elektrische voertuig op vakantie gaat een hele fijne tijd!

Lees meer op de website van elektrischeautovakanties.nl:
https://elektrischeautovakanties.nl/blog-vakantie-met-elektrische-auto/onderzoeksresultaten-op-vakantie-met-de-elektrische-auto-in-2024/

Let's GetAway

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in voor exclusieve updates en nieuws.

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds